skip to Main Content
+31-637201032 info@houtgreep.nl

Tafel voor Fieke en Erik

”Schuif eens op joh!”
”Ja, waarheen dan? Die poot zit in de weg!”
”AUW! ”
Rond vliegende vorken in benen, verbrande kinderhandjes aan pannen op tafel en ellebogen tegen hoofden tijdens het eten. Een drie persoonshuishouden en een tweepersoons huishouden samen voegen vergt emotioneel gezien al een hele hoop energie, laat staan op praktisch gebied. Met z’n vijven (+ geïntegreerde schoondochter) eten is hartstikke gezellig. Als je genoeg ruimte hebt. Bij gebrek aan ruimte slaat de gezelligheid om in een ongecontroleerd voedselgevecht.

De tafel die we hadden was echt te klein om in alle rust en gezelligheid aan te eten.

Gelukkig is voor alles een oplossing. De stap naar de man die alles kan en mij al mijn hele leven in de HOUTGREEP houdt om niet te ver van het pad te raken, was dan ook klein.

Nou kunnen we naar de grootste Zweedse blokkendoos of naar een high fashion poepie chique winkel maar een tafel op maat past toch meer in ons plaatje.

In mijn vorige huis heeft Rolf een eet tafel gemaakt met geïntegreerd opberg vak voor een stekkerblok (of voor ”gevonden schatten” van kleuters of voor eten wat stiekem achterover wordt gedrukt omdat het niet meer in kleine maagjes past).

Voor mij een absolute must voor een nieuwe tafel aangezien ik een hekel heb aan rondslingerende snoeren. Aan de onderkant van het blad, zijn de snoeren vernuftig weggewerkt door middel van op maat gefreesde sleuven.

Het opbergvak in het blad moest en zou dan ook zeker bij een nieuwe tafel moeten komen. Massief hout is natuurlijk prachtig, zeker omdat ik weet dat Rolf prachtige poten kan draaien op de draaibank maar de combinatie met vierkante stalen poten is oerdegelijk en ook nog eens hartstikke hip. We houden van eenheid, dus waarom zou je het staal niet terug laten komen in het blad? Ook nog eens ideaal voor hete pannen. Al brainstormend kreeg Rolf allerlei ideeën om aan onze eisen te voldoen.
Naast creatief is Rolf ook erg milieu bewust en zijn wij ons ook bewust van onze portemonnee. ”Waarom zou je de oude tafel niet hergebruiken?” riep Rolf.

Met opgetrokken wenkbrauw keken we Rolf aan. ”Nou, die is toch te klein?” dachten wij simpel. ”Dan maken we ‘m toch gewoon groter?” zei Rolf.  U begrijpt, wij hebben hem de vrije hand gegeven.  Dit ging onze pet zelfs te boven.

Rolf heeft de  oorspronkelijk donkere eiken tafel uiteindelijk geschaafd, door midden gezaagd en de onderste draagbalken gebruikt voor het middenstuk om de tafel groter te maken.

Daarnaast heeft hij een houten bak onder de tafel gemaakt voor de stekkers en snoeren. De stalen poten heeft hij zo gelast dat ze aan de tafel bevestigd konden worden (we wilden ze schuin uit lopend) en de platen voor boven het vak zijn inclusief logo op maat gesneden. Ze passen precies in de tafel en het uitgesneden logo geeft de mogelijkheid om de stalen platen eruit te halen om je stekkers en snoeren te kunnen gebruiken (of om eten in te proppen).

Net als bij de vorige tafel zijn aan de onderkant van het blad sleuven gefreesd voor de snoeren en die kunnen vanuit alle kanten naar een bepaalde poot geleid worden.

Om de tafel warmte te geven zijn er  houten ‘sokjes’ onder de poten bevestigd waarvan één sokje met een gat zodat je snoeren naar het stopcontact kan leiden.

Deze sokjes kun je op alle poten bevestigen waardoor je ook nog de mogelijkheid hebt de tafel te verplaatsen naar een andere hoek maar het gemak van de weggewerkte snoeren behoudt.

Wij genieten nog steeds dagelijks van de enorme tafel zónder ruzie te krijgen over ruimte gebrek.

PS: mocht je interesse hebben in de vorige tafel? Neem dan even contact op met Rolf. Deze is in overleg te koop!

Back To Top