skip to Main Content
+31-637201032 info@houtgreep.nl

Project met Aron

Aron is sinds een paar maanden mijn buurman en collega in Fabriek aan de Eem. Fabriek aan de Eem is een creatieve broedplaats in Amersfoort. Zo’n 25 creatieveling bewonen inmiddels de Fabriek. Ieder met zijn of haar specialiteit. Met elkaar maken we gebruik van veel verschillende materialen zoals: hout, staal, beton, plastic, leer, keramiek, verf  en verse bloemen. Ja, er zit inmiddels ook een bloemist in de hal.

Regelmatig worden er voor projecten “bondjes” gesloten en leidt de samenwerking tot leuke producten. Zo ook Houtgreep met Aron. Tijdens de lunch buiten in de zon ontstond het idee om het activiteitenaanbod, dat Aron al had voor BSO’s, aan te vullen met een workshop muziekinstrumenten bouwen. Veel leuke kleine instrumenten kunnen prima door kinderen van 8 tot 12 jaar onder begeleiding worden gemaakt.

We zijn de afgelopen tijd lekker bezig geweest met het bouwen van de instrumenten. Daarbij hebben we vooral nagedacht over wat leerzaam en leuk is voor kinderen om te doen. We gaan zelfs kleine gereedschappen maken (bijvoorbeeld een schuurplankje). Verder is veiligheid een belangrijk thema.

Het uitgangspunt bij deze workshop is kennismaken met verschillende technieken. Zo komen zagen, boren, schuren, lijmen, versieren en afwerken aan de orde. Samenwerken speelt een belangrijke rol. Verder zorgen we ervoor dat alle kinderen met een mooi instrument naar huis gaan. Als er nog tijd over is maken we er nog wat muziek op.

Drie instrumenten zijn klaar om mee aan de slag gaan: een cajonito (houten trommelkist), xylofoon en tamboerijn.

We zijn benieuwd bij welke BSO wij het eerste deze activiteit kunnen aanbieden.

Back To Top